Ιράκ: Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της τροχαίας του Ιράκ σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε μια επίθεση, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά η οποία είχε στόχο κτίρια της τροχαίας, της οποίας την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Η έκρηξη έγινε στην Καράντα, μια συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας η οποία έχει γίνει επανειλημμένα στόχος παρόμοιων επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.
Στη συνοικία αυτή εδρεύει η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ιράκ, ενώ εκεί επίσης έχουν τα γραφεία τους πολλά ξένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί τραυματίες από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) επί της οδού Αμπού Ναουάς και ήταν τόσο ισχυρή που φώτισε τον ουρανό και συντρίμμια εκτοξεύθηκαν σε αρκετά μεγάλη απόσταση.
Μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στη συνοικία διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε και πήραν φωτιά καταστήματα, με τον απολογισμό να ξεπερνά τους 320 νεκρούς.

Η Βαγδάτη έχει γίνει στόχος πολλών επιθέσεων με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά από την αρχή της χρονιάς. Στην πλειονότητά τους την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία υπερασπίζεται το τελευταίο της προπύργιο στο Ιράκ, τη Μοσούλη, για την ανάκτηση της οποίας οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα