Ιράκ:Τουλάχιστον 4 νεκροί από την εισβολή στη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη

irthi-i-nukterini-apagoreusi-tis-kukloforias-sti-bagdati.w_l-300x169

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 90 είναι οι τραυματίες κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν όταν διαδηλωτές κατά της διαφθοράς εισέβαλαν χθες στην αυστηρά περιφρουρούμενη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη.

Οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες, καθώς και δακρυγόνα, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές από το φρουρούμενο προάστιο που στεγάζει τα κυβερνητικά κτήρια, το Κοινοβούλιο και τις ξένες πρεσβείες.

Ο απολογισμός, που προέρχεται από τα στοιχεία που εξέδωσαν τα τέσσερα νοσοκομεία που δέχθηκαν τα θύματα και το κεντρικό νεκροτομείο της Βαγδάτης,αφορούν νεκρούς από σφαίρες κι όχι από ασφυξία λόγω δακρυγόνων.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραβίαση της Πράσινης Ζώνης σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Οι διαδηλωτές, κυρίως υποστηρικτές του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ αλλά και μέλη άλλων οργανώσεων και ομάδων, ζητούν μεταρρυθμίσεις και διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να ενισχύσει την ασφάλεια στη χώρα.

Σχετικά Νέα