Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Αυγ 21st, 2016

Ιράκ:Νεκρός τεχνικός καναλιού σε ρεπορτάζ για τις επιχειρήσεις κατά του ΙΚ

9174136Ένας τεχνικός του τηλεοπτικού σταθμού Al-Ahad, ενός καναλιού που συνδέεται με μια πανίσχυρη παραστρατιωτική σιιτική οργάνωση, σκοτώθηκε,ενώ έναςδημοσιογράφος τραυματίστηκε ενώ έκαναν ρεπορτάζ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο δυτικό Ιράκ.

Οι δύο άνδρες χτυπήθηκαν από βλήμα όλμου στο Τζαζιράτ αλ Χαλντίγια, στην επαρχία Αλ Άνμπαρ.

«Η ομάδα μας έγινε στόχος πυρών στο Τζαζιράτ αλ Χαλντίγια ενώ κάλυπτε τη μάχη» είπε μια εκπρόσωπος του καναλιού, η Ράιντα αλ Ογκάιλι. «Ο τεχνικός μετάδοσης Άλι Γάνι σκοτώθηκε και ο ανταποκριτής Χουσέιν αλ Φαρές τραυματίστηκε», διευκρίνισε.

Το Τζαζιράτ αλ Χαλντίγια βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Ραμάντι και Φαλούτζα από τις οποίες εκδιώχθηκαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ από τον ιρακινό στρατό με την υποστήριξη σιιτών μαχητών. Βρίσκεται δυτικότερα της ζώνης από την οποία περνούν οι άνδρες του ΙΚ για να φτάσουν στα άλλα προπύργιά τους στο Ιράκ.

Ένας δημοσιογράφος του καναλιού Al-Ghadeer που πρόσκειται στην οργάνωση Μπαντρ(σ.σ. ο ένοπλος βραχίονάς της στηρίζει επίσης τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον του ΙΚ) σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα στα νότια της Μοσούλης, του προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ενώ ένας δημοσιογράφος της κουρδικής τηλεόρασης έχασε τη ζωή του στις 14 Αυγούστου από βλήμα όλμου που έπληξε μια αυτοκινητοπομπή των κουρδικών δυνάμεων.

Την προηγούμενη ημέρα, ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν για ένα πρακτορείο που σχετίζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) απήχθη και δολοφονήθηκε στην περιοχή του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, όπως ανέφεραν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo