Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

Τα λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατό του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου.

«Γνωρίζουμε τον μηχανισμό θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ήταν οι πολλαπλές σοβαρές κακώσεις στην κεφαλή του. Δεν διαπιστώθηκε προϋπάρχουσα καρδιακή παθολογία. Δεν διαπιστώθηκε χρήση ουσιών. Πρώτα συνέβη η ισχαιμία και μετά το πνευματικό οίδημα», είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής στον News 24/7 στους 88,6.

Ο κ. Τσαντίρης είχε μιλήσει και πριν λίγες ημέρες στον News 24/7 στους 88,6 επαναλαμβάνοντας πως στον Ζακ Κωστόπουλο δεν εντοπίστηκε «καμία τοξική ουσία, ούτε είχε κάποια νόσο». Σημείωνε πως και οι τρεις ιατροδικαστές τεκμηρίωσαν το σύνολο των ευρημάτων και δεν αρκέστηκαν σε μία βιαστική διάγνωση.

«Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει», είπε ο ιατροδικαστής.

Απαντούσε δε και στον δικηγόρο του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη ο οποίος αμφισβήτησε το πόρισμα, απευθύνοντας το ερώτημα: «Θα είχαμε αφήσει αδιερεύνητη την τετραυδροκαναβινόλη; Διερευνήθηκε το σύνολο των ουσιών, αν είχε πάρει ηρωίνη, μεθαδόνη δεν θα μπορούσε να κάνει την πράξη. Αν είχε πάρει διεγερτικές ουσίες, οι αντιδράσεις του θα ήταν διαφορετικές. Ο θάνατός του συνδέεται με τα νεκροτομικά ευρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι ιατροδικαστές στη δική τους έκθεση ανέφεραν ότι ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικoύ τύπου επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα.

 Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία Τα λακτίσματα στο κεφάλι ήταν τα μοιραία

Σχετικά Νέα