Ιάσονας Παπαδόπουλος:Όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο θα πρέπει να είσαι μαζί με τους νέους ανθρώπους

Αποκλειστική συνέντευξη του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, νέου Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο left.gr 

 

Ρωτήσαμε τον νέο Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσφατη διασπασή της, την σχέση της Νεολαίας με το κόμμα και την σχέση της με το νεολαιίστικο κίνημα.

Για τη σχέση με το κόμμα ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος μας τονίζει:

«Η νεολαία είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική κατηγορία με τα δικά της χαρακτηριστικά και προβλήματα.  Γι’ αυτό το λόγο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει διακριτό χαρακτήρα και αυτόνομο πολιτικό ρόλο. Έχει το σχέδιο και μπορεί να μιλάει στη γλώσσα των απλών ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την επισφάλεια, τη μετανάστευση».

Σε σχέση με τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο θα πρέπει να είσαι μαζί με τους νέους ανθρώπους και να διεκδικείς τα δικαιώματά τους. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα το καθήκον της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να συσπειρώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους και να φτιάξει μια μαζική σύγχρονη οργάνωση νεολαίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που θα έχει αναφορά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων. Από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον αντιρατσισμό, τον αντισεξισμό, μέχρι τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων».

 

Σχετικά Νέα