Θ.Φωτίου:Έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας στη χώρα

fotiou-theano-708Στους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα επιχειρήσει να απαλύνει τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η αναπληρωτής υπουργός, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον Realfm 97,8

«Γυρίζοντας εδώ έχουμε αφήσει ένα κομμάτι της δουλειάς μας που πρέπει να συνεχίσουμε. Το κομμάτι της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο όμως πια πρέπει να συνεχιστεί με άλλους όρους. Κάναμε μία πρώτη κίνηση, καταλάβαμε ορισμένα πράγματα είναι για πρώτη φορά που έχουμε ηλεκτρονική καταγραφή των συμπατριωτών μας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση, χωρίς να μεσολαβούν ούτε πελατειακές σχέσεις ούτε τίποτα. Ηλεκτρονική καταγραφή και μάλιστα δύο φορές. Άρα έχουμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε για πρώτη φορά τον χάρτη της φτώχειας της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Και συνέχισε λέγοντας: « Αυτή τη δουλειά θα την εμπλουτίσω και με όλα τα δεδομένα, τα επιδοματικά, που παίρνουν αυτοί οι ωφελούμενοι. Άρα και όλο το πρώτο κομμάτι της φτώχειας. Γιατί έχουμε δύο σκαλοπάτια στη φτώχεια. Το κατώφλι της φτώχειας και την ακραία φτώχεια. Εμείς ασχοληθήκαμε με την ακραία φτώχεια. Φοβερά πράγματα. 400 ευρώ το πολύ εισόδημα σε 4μελή οικογένεια. Αν το σκεφτείτε είναι ανατριχιαστικό με τι ασχοληθήκαμε μέχρι στιγμής. Αυτό το κομμάτι αφού το καταγράψουμε ηλεκτρονικά θα δούμε όλους τους φορείς από τους οποίους παρέχεται προνοιακή βοήθεια. Αυτό είναι πάλι ένα πολυδαίδαλο κομμάτι που ποτέ δεν έχει καταγραφεί με σαφήνεια».

Σχετικά Νέα