Θ. Θεοχαρόπουλος: Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία στο Κυπριακό

Την άποψη ότι το Κυπριακό είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της περιόδου που διανύουμε και την ευχή να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία, εξέφρασε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε: «Θέλουμε τη συμφωνία για λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» και υπογράμμισε ότι «για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός». Αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι «πρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή “η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει”». Πρόσθεσε, δε, ότι «θα πρέπει να απομονωθούν ακραίες φωνές, είτε αυτές είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι και σε άλλα κόμματα, διότι αυτό το θέμα διαπερνά οριζόντια την πολιτική και την κομματική ζωή του τόπου, όπως έχουν δείξει και οι προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης».

Για την οικονομία και τη διαπραγμάτευση, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «η διαπραγμάτευση ήταν και είναι αναποτελεσματική και οδηγεί συνεχώς σε νέα μέτρα φοροκεντρικά, τα οποία οδηγούν συνεχώς σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας», συμπληρώνοντας πως «αν δεν υπάρξει ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού, δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση». Όσον αφορά το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και μεσοπρόθεσμα μετά το 2018, ισχυρίστηκε ότι κακώς συμφώνησε ο κ. Τσακαλώτος στο Eurogroup, καθώς είναι μία πολιτική που δεν έχει προηγούμενο σε καμία χώρα. Τέλος, προέβλεψε ότι «με αυτήν την σημερινή πολιτική δεν θα υπάρχει καλύτερη πορεία το 2017», καθώς «η χώρα μας για να βγει από την κρίση το 2017 χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ και μία ευρύτερη εθνική συνεννόηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα