Θ. Δρίτσας: Δεν μπορούν ακόμα να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Την άποψη ότι δεν μπορούν να αποδοθούν ακόμα ευθύνες με ακρίβεια για το ναυάγιο και τη ρύπανση στο Σαρωνικό καθώς «όλα βρίσκονται σε εξέλιξη» εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που ούτε διανοείται να μην αναλάβει τις ευθύνες που τις αντιστοιχούν, απολογείται, και απολογείται με σοβαρότητα, αλλά οι ευθύνες πρέπει να είναι συγκεκριμένες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Ναυτιλίας. «Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν δικαιούμαι να είμαι αφελώς αισιόδοξος να περιμένουμε τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών)» σχολίασε για τη ρύπανση.

«Οφείλουμε να καταγράψουμε τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, και αυτό γίνεται» επέμεινε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος επέμεινε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είναι προετοιμασμένο σε μεγάλο βαθμό, καθώς το 2015 έγινε προσομοίωση διαρροή πετρελαίου. «Άσκηση βέβαια, και υπάρχει διαφορά από την πραγματική ζωή, εκεί καταδείχθηκε ότι όλα τα δεδομένα ενός σχεδίου ήταν γνωστά και προγραμματισμένα και υπήρχαν και τα μέσα». Από ’κει μέχρι να λειτουργήσει (το σχέδιο) υπάρχει διαφορά διευκρίνισε πάντως. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα είναι ανεξήγητο γιατί βυθίστηκε το σκάφος.
Για την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου σε καζίνο είπε «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση είναι παραπολιτική, κατασκευασμένη» μιλώντας για «παρεμπίπτον θέμα που αποκάλυψαν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της κλειδαρότρυπας». Επίσης, τάχθηκε κατά της εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1 ενόψει της συζήτησης του αιτήματος της ΝΔ για σύστασή της σε λίγη ώρα στη Βουλή.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, καθώς, όπως ανέφερε, «αφότου έγινε το ναυάγιο σηκώθηκε και έφυγε και μας κάλεσε από το δελτίο του ΣΚΑΪ να πάμε για μπάνιο».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας «δεν έχει αναφερθεί στις υποθέσεις λαθρεμπορίας από το συγκεκριμένο πλοίο και πλοιοκτήτη. Πρόσθεσε δε, ότι δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την υλοποίηση σχεδίων και την εφαρμογή ψηφισθέντων από προηγούμενη κυβέρνηση νόμων για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων. O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα θέματα που τον αφορούν.

Σχετικά Νέα