Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, για την ώρα που βρέθηκε ο πρώτος νεκρός στο Μάτι

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή πως είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό της τραγωδίας στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο όμως δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως «ασφαλή».

ΝΔ: Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

«Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Κίνημα Αλλαγής: Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς.

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς. Εστησαν επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης. Αποκαλύφθηκαν. Αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή.

Ποτάμι: Αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιόδρας χαρακτήρισε κυνικά και προκλητικά τα κυβερνητικά στελέχη και έκανε λόγο για «αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες» και «συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών», σε σχέση με τα όσα έγιναν στην ενημέρωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Δευτέρας.

«Ο επικεφαλής των ΟΥΚ και ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτουν ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί, πριν νυχτώσει, πως ήδη είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές στο Μάτι.

Τρεις ώρες αργότερα παίζεται ένα αισχρό θέατρο μπροστά στις κάμερες. Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός στις 23.37 σε μια σύσκεψη στο Συντονιστικό στην οποία δεν γίνεται κουβέντα για ανθρώπους που έχουν πεθάνει κι άλλους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη θάλασσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

«Πρόκειται για συνειδητή πράξη παραπλάνησης των πολιτών. Η τραγωδία απέδειξε, όχι μόνο την ανικανότητα των κυβερνώντων, αλλά και ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Κυνικοί και προκλητικοί. Οι τεράστιες ευθύνες και τα μεγάλα ψέματα που καθημερινά αποκαλύπτονται θα ‘πρεπε να ‘χουν οδηγήσει σε παραιτήσεις. Αλλά, πρωθυπουργός και υπουργοί συνεχίζουν απτόητοι προκαλώντας την κοινωνία», συμπλήρωσε.

Σχετικά Νέα