Θρίλερ με Τούρκο που εντοπίστηκε σε ελληνική βραχονησίδα

Ο 28χρονος Τούρκος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη βραχονησίδα Νίμος, λίγο έξω από τη Σύμη.
Ο 28χρονος πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα μόλις δυο ημέρες μετά το τουρκικό δημοψήφισμα και προσδίδει χαρακτηριστικά «θρίλερ» στον εντοπισμό του άνδρα στην ελληνική βραχονησίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα ο 28χρονος Τούρκος επικοινώνησε με τον Διεθνή Αριθμό Διάσωσης και στο σημείο όπου βρισκόταν έσπευσαν άμεσα οι άνδρες του Λιμενικού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 28χρονος είχε μαζί του τουρκική ταυτότητα, διαβατήριο και την ταυτότητα του δικηγορικού συλλόγου (σ.σ. ο οποίος έχει καταγγείλει επίσης νοθεία στο δημοψήφισμα) και υποστήριξε πως είναι δικηγόρος.
Ο ίδιος είπε στους λιμενικούς ότι πέρασε μόνος του από την Τουρκία, πως μίσθωσε ταχύπλοο και πλήρωσε 2.500 ευρώ στον διακινητή για να τον περάσει και να τον αφήσει στην ελληνική βραχονησίδα.
Ήδη έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ, ενώ δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δώσει και κατάθεση σε άνδρες της ΕΥΠ.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο 28χρονος Τούρκος δεν έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, ούτε αποκαλύπτει γιατί, δυο ημέρες μετά το δημοψήφισμα που διχάζει την Τουρκία, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα του.
Όλα αυτά ενώ μετά τα όσα γίνονται στην Τουρκία, στον Έβρο, οι ελληνικές αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους και όσοι εντοπίζονται να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα, τους παίρνουν αποτυπώματα και καταγράφονται.
Ο 28χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Ρόδου.

Σχετικά Νέα