Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα κυριαρχούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική σε Αγγλία, Ευρωζώνη και Τουρκία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρή άνοδο, 0,9%, στις 377,41 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,28% στις 12.064,85 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει άνοδο 0,31% στις 5.348,91, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 7.313,75 μονάδες.

Τα βλέμματα στρέφονται στις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική τους πολιτική, με τους αναλυτές πάντως να μην αναμένουν αλλαγές. Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζιτών.

Επίσης, στην Τουρκία η κεντρική τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, εν μέσω της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Παράλληλα, στα ραντάρ των επενδυτών αναμένεται να βρεθεί και η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Μεγάλη Βρετανία, όπου η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι θα συζητήσει το ζήτημα ενδεχόμενης μη συμφωνίας με την Ε.Ε. για το Brexit.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα