Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παρά το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας των χτεσινών βαριών απωλειών της Wall Street.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,4% με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει κέρδη 0,65%, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,43% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κερδίζει 0,14%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,95% και ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,42%.

Στο επίκεντρο παραμένει το αργό πετρέλαιο το οποίο χτες σημείωσε βουτιά 6,6% καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν ανήσυχοι για την υπερπροσφορά στην αγορά ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις αρχές του επόμενου μήνα.

Στις πολιτικές εξελίξεις, το βλέμμα είναι στραμμένο στην Τερέζα Μέι η οποία σήμερα θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όλες τις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, η Assicurazioni Generali SpA ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της καθώς προβλέπει ανάπτυξη στην Ασία και στη Λατινική Αμερική, κατά την παρουσίαση της στρατηγικής της για το 2019-2021. Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει το χρέος της κατά 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη και επενδύοντας 1 δισ. ευρώ στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η ασφαλιστική σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσίας της σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές και θέλει να «παρουσιάσει κερδοφόρα ανάπτυξη» στην Ασία και στη Λατινική Αμερική.

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Thyssenkrupp AG για το έτος χρήσης του 2018, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν ελαφρώς, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 8 εκατ. ευρώ μετά από ζημιές 649 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 42,75 δισ. ευρώ από 42,97 δισ. ευρώ, ενώ οι παραγγελίες υποχώρησαν 3% στα 42,75 δισ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ήταν 1,55 δισ. ευρώ.

Σχετικά Νέα