Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τα κέρδη πάντως να παραμένουν συγκρατημένα στο κλίμα επιφυλακτικότητας που διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας στην Ουάσινγκτον χωρίς αποτέλεσμα.

Ο δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,8% στις 22.591,25 μονάδες, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες με την ασφαλιστική AIA Group να καταγράφει βουτιά 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τελευταίο τρίμηνο. Από τον ίδιο κλάδο η China Life σημειώνει κέρδη 0,7% στον απόηχο των αποτελεσμάτων της.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,5%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει οριακές απώλειες μετά τον τερματισμό των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας στην Ουάσινγκτον χθες το βράδυ χωρίς να σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Το αδιέξοδο στις συνομιλίες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη πυροδοτεί ανησυχίες για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κρίσης με την επιβολή και νέων δασμών εκατέρωθεν. Δεν έχουν προγραμματιστεί νέες συναντήσεις των αντιπροσωπειών.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ ASX 200 σημειώνει οριακή άνοδο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Malcolm Turnbull ότι θα παραιτηθεί μετά την ήττα του στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων. Στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης NZ 50 ενισχύεται 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,4%, ενώ ο STI της Σιγκαπούρης χάνει 0,6%.

Σχετικά Νέα