Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, αντιδρώντας μετά το sell-off των προηγούμενων ημερών που οδηγήθηκε από τις μεγάλες απώλειες στον τεχνολογικό κλάδο.

Ο κλάδος της τεχνολογίας παραμένει και σήμερα υπό πίεση εν μέσω ανησυχιών για μεγαλύτερο ρυθμιστικό έλεγχο. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 0,9% χθες στη Wall Street, ενώ Dow και S&P έκλεισαν στο -0.04% και 0,3% αντίστοιχα. Μεταξύ των μετοχών με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Amazon.com (-4,4%), η Netflix (-5%) και η Tesla (-7,7%).

Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημειώνει μικρότερα κέρδη 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,5%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai σημειώνει άνοδο 1,2%, ενώ ο Shenzhen κερδίζει 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 0,8%.

Το παγκόσμιο εμπόριο παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών εν αναμονή εξελίξεων στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας μετά την απόφαση του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς έως 60 δισ. δολ. σε κινεζικές εισαγωγές. Το Πεκίνο συνεχίζει να εξετάζει την πιθανότητα να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σχετικά Νέα