Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή ακολουθώντας το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών στη Wall Street την Πέμπτη παρά τις μεγάλες απώλειες που βρέθηκαν να καταγράφουν ενδοσυνεδριακά.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,3% μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ανησυχεί για την αύξηση των παγκόσμιων κινδύνων και τον αδύναμο πληθωρισμό.

Παράλληλα,  όπως μεταδίδει το capital.gr, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 2,5% τον Νοέμβριο από 2,4% τον Οκτώβριο και η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 1,1% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,35%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5% με τον τίτλο της Samsung να ενισχύεται σε ποσοστό 1%. Ο S&P-ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 1%, ενώ ο δείκτης NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε μικρά κέρδη 0,1%. Οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν άνοδο 0,9% και 0,5% αντίστοιχα.

Την Πέμπτη οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να ανακτήσουν το θετικό πρόσημο την τελευταία ώρα των συναλλαγών, επιστρέφοντας από βουτιά άνω του 2% στα χαμηλά της ημέρας. Αυτό ακολούθησε το ράλι των δεικτών σε ποσοστό 5% την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βιομηχανικός Dow Jones έχει κερδίσει πάνω από 1.300 μονάδες στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Σχετικά Νέα