Θετικά μηνύματα από τον Π. Μοσκοβισί για τη συνεδρίαση του Eurogroup

 

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε θετικά μηνύματα σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θεωρώντας πως αυτή θα καταλήξει σε θετικές εξελίξεις και πως θα μπορούσε να επιτρέψει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

 

«Μία συμφωνία για τις παραμέτρους που θα επιτρέψουν την επιστροφή της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα σήμερα είναι πιθανή και αναγκαία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο θα δείξει ότι «βρισκόμαστε εντός τροχιάς» και ότι «σημειώνεται πρόοδος» παρόλο που «πολλή δουλειά απομένει να γίνει επί τόπου».

Επίσης, ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει «σημαντική πορόοδο», καθώς έχει επιστρέψει η ανάπτυξη, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους της. Επιπλέον, ανέφερε πως αναμένει ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι «θετική», προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί, το συντομότερο, στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στη συνέχεια τόνισε πως η «επιτυχία» του προγράμματος έγκειται στην επιστροφή της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, επιτρέποντας στους Έλληνες να δουν «το φως στην άκρη του τούνελ» χωρίς λιτότητα.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, απάντησε ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα συμπεριλαμβάνει το ΔΝΤ και πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΔΝΤ να εγκαταλείψει το πλοίο». «Το ΔΝΤ είναι ένας καλός εταίρος για τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα», επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Σχετικά Νέα