Θεοχαρόπουλος: «Επιδίωξη η υπέρβαση και η δημιουργία ενός νέου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  δηλώνει ότι επιδίωξή του «είναι η υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων, κομμάτων και κινήσεων και η δημιουργία ενός νέου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανοίγει τα χαρτιά του και προτείνει να γίνει ιδρυτικό Συνέδριο για έναν νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, μέχρι το τέλος του 2017, με ανοιχτές διαδικασίες και εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Επισημαίνει ότι τα βήματα πρέπει να γίνουν γρηγορότερα και στο Συνέδριο του Ιουνίου «είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο σύμβολο, ένα κεντρικό όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να αποφασισθεί ο οδικός άξονας, το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στον ενιαίο προοδευτικό φορέα της παράταξης».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς καμία απτή δέσμευση για το χρέος -όπως τονίζει, ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική, με προοδευτικές αλλαγές, με τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα και όχι με αυτήν την αδιέξοδη πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας».

Όσον αφορά στο μήνυμα της νίκης του Εμανουέλ Μακρόν στο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκφράζει την ανησυχία του να μην επικρατήσει ο αντιευρωπαϊσμός τόσο της Μαρί Λεπέν όσο και του Ζαν Λικ Μελανσόν, ωστόσο καθιστά σαφείς τις επιφυλάξεις του για το αν ο Μακρόν αποτελεί το πρότυπο της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας. «Πρέπει να επιδιώξει μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της ΕΕ» , παρατηρεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα