Θεοχαρόπουλος για Σκοπιανό: Πατριωτική στάση, μακριά από εθνικισμούς

Στις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Βέροια όπου παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση για τον νέο προοδευτικό φορέα.

«Χρειάζεται να υπάρξει μία γνήσια πατριωτική στάση μακριά από εθνικισμούς. Η κυβέρνηση επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της και τις ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ. Από την άλλη μεριά, η θέση της ΝΔ και η στροφή της στον εθνικολαϊκισμό δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι απαιτείται μία λύση κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και με εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού. «Απαιτείται εδώ και τώρα ένα μέτωπο λογικής και ευθύνης. Σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα απαιτείται εθνική συνεννόηση και χάραξη εθνικής στρατηγικής, όχι διχασμός και πόλωση», υπογράμμισε.

Εξήγησε αναλυτικά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής αναφέροντας ότι έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη στάση σε αυτό το κρίσιμο θέμα, χωρίς να παρασύρεται από τις σειρήνες του εθνικολαϊκισμού και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
«Η επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος με σύνθετη ονομασία θα σταματήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια, την αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας από δεκάδες χώρες με το συνταγματικό της όνομα, και θα οδηγήσει στην πραγματικότητα στο να μην αποκαλείται διεθνώς «Μακεδονία» κάτι που δεν μπορεί να αποδεχόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ταυτοχρόνως θα διευκολύνει τη χώρα μας ώστε να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στα Βαλκάνια», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε τις προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη περιφέρεια «για να αξιοποιηθούν επιτέλους τα χρήματα της ΕΕ σε παραγωγικούς και επενδυτικούς σκοπούς, να κατευθυνθούν οι πόροι στους νέους αγρότες, στα επενδυτικά σχέδια, στην παραγωγή εκείνων των προϊόντων όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα», όπως είπε.

Άσκησε ακόμη κριτική στη κυβέρνηση για το ότι όπως είπε προσπαθεί να πείσει πως δήθεν έρχεται μέσα στο 2018 η έξοδος από την κρίση. «Άλλη μια πολιτική απάτη. Η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την έξοδο από όσα μας οδήγησαν σε αυτήν. Και γι’ αυτό χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής», τόνισε ενώ είπε πως η ΝΔ, και υπό τον κ. Μητσοτάκη, παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη και δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.

Τέλος κάλεσε τους πολίτες στη Ημαθία να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια συγκρότησης του νέου φορέα με το Ιδρυτικό Συνέδριό του και με ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ένα καινοτόμο καταστατικό και οργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα