Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας θα αφήσει στη ΝΔ καμένη γη

Βέβαιος για την “συντριπτική”, όπως είπε, νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αυτές γίνουν, αλλά ανήσυχος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εμφανίστηκε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο σύμβουλος στρατηγικής του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος

“Το μόνο που είναι σε θέση να κάνει ο πρωθυπουργός είναι πολεμικά κυρήγματα φανατισμού και ανευθυνότητας” σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με το χθεσινό διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη και συμπλήρωσε: “Θα ήταν δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να πάει σε μια γειτονιά, σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη. Το μόνο που του μένει είναι η προπαγάνδα, σε όλα τα άλλα απέτυχε.”

“Ο κ. Τσίπρας διαχειρίζεται το τέλος του. Οι συνεργάτες του τον αποσταθεροποιούν και θα καταλήξει να δώσει μάχες χαρακωμάτων στο κόμμα του για να επιβιώσει”, αντέτεινε ο στρατηγικός νους της Πειραιώς σε ερώτηση του δημοσιογράφου ως προς το ενδεχόμενο την επάυριο των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ακόμα ένα “αντάρτικο” βίας και ανομίας, όπως αυτό που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ειδικά σε σχέση με τα φαινόμενα ανασφάλειας στον χώρο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ο κος Θεοδωρικάκος δεσμέυτηκε ότι “αυτά με την κυβέρνηση της ΝΔ θα σταματήσουν από την πρώτη μέρα”. Συγχρόνως, ξεκαθάρισε ότι δεν ανησυχεί για το σενάριο της λεγόμενης δεξιάς παρένθεσης.”Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μπορεί κανείς να προκαλέσει εκλογές με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σας το λέω και σας το υπογράφω με τα δυο μου χέρια.”

“Ο Τσίπρας θα αφήσει στη ΝΔ καμένη γη, εμείς όμως θα είμαστε έτοιμοι. Με μετριοπάθεια και ρεαλιστικό, δεσμευτικό πρόγραμμα, χωρίς να λέει πράγματα που δεν θα επαληθευτούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το οραμά του για την Ελλάδα στην επικείμενη ΔΕΘ” σημείωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας στην σημασία του δαλόγου στη βάση προγραμμάτων και θέσεων, όχι εντυπωσιοθηρικών αντιπερισπασμών.

Σε σχέση, τέλος, με την συμφωνία με την ΠΓΔΜ που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε. “Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν την συμφωνία. Ούτε θα έχετε Μητσοτάκη κόντρα στους Αμερικανούς. Σταθερά προσανατολισμένοι στη δυτική συμμαχία, με πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, η χώρα θα έχει Μητσοτάκη που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ελλάδας”.

Σχετικά Νέα