Θεοδωράκης: Κυριαρχούν κανόνες απαρτχάιντ για τις νέες μητέρες

Ανακατανομή κοινωνικών δαπανών με προτεραιότητα σε νέους, ανέργους και οικογένειες με παιδιά, μηδενικές ασφαλιστικές για μια 5ετία σε νέους αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες που δημιουργούν δική τους επιχείρηση, ριζικό επανασχεδιασμό του ασφαλιστικού συστήματος με λιγότερες υποχρεωτικές εισφορές και ανταποδοτικότερες παροχές, μείωση του συνολικού ποσού φόρων και εισφορών που καλείται να πληρώσει ο εργαζόμενος περιλάμβανε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, στην συζήτηση στη Βουλή για το Δημογραφικό.

«Οι δαπάνες για τη στήριξη της οικογένειας και των παιδιών, ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη. Οι δαπάνες της Ελλάδας για την ανεργία είναι οι χαμηλότερες στις χώρες της ευρωζώνης ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αντιθέτως, οι δαπάνες για συντάξεις είναι οι υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη ως ποσοστό του ΑΕΠ, 16% στην Ελλάδα, 10,8% στην ευρωζώνη» τόνισε ο επικεφαλής του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που τελειώνουν ελληνικό σχολείο πρέπει να παίρνουν αυτομάτως χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση την ελληνική ιθαγένεια». Καταλήγοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των γυναικών, «με καθαρούς κανόνες στον δημόσιο, αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα γιατί θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι πολλές φορές κυριαρχούν κανόνες απαρτχάιντ για τις νέες μητέρες» όπως χαρακτηριστικά είπε και πρόσθεσε «δυστυχώς οι πολιτικές αποφάσεις και οι συζητήσεις στη Βουλή γίνονται με το βλέμμα στις επόμενες κάλπες και όχι τις επόμενες γενιές»

Σχετικά Νέα