Θεοδωράκης:Το “εδώ και τώρα εκλογές” δεν αποτελεί επαρκή πολιτική πρόταση

theodorakis-potami44432Εναντίον της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Εκλογές και αξιολόγηση δεν πάνε μαζί, ούτε εκλογές και πρόγραμμα Ντράγκι» τονίζει και σημειώνει ότι «το “εδώ και τώρα εκλογές” δεν αποτελεί επαρκή πολιτική πρόταση».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζει πως το μεγάλο πρόβλημά της είναι ότι «αργεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα» και επικρίνει το Μαξίμου για τους χειρισμούς του στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. «Αντί να ρυθμίσουν αμέσως το θολό τοπίο, “τσαλαβουτήσανε” για δύο σχεδόν χρόνια σε σοβιετικού τύπου θεωρίες» σπεύδει να επισημάνει.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπικές επιδόσεις του Ποταμιού, εμφανίζεται καθησυχαστικός, εκτιμώντας ότι όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή των εκλογών, τότε οι ψηφοφόροι του κόμματος θα συσπειρωθούν.

Τέλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, προειδοποιεί για τον κίνδυνου του λαϊκισμού και του «φόβου των άλλων» και απορρίπτει τον ισχυρισμό της αντισυστημικής ψήφου στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι «δισεκατομμυριούχους και έχει στη δούλεψή του 200.000 ανθρώπους».

Σχετικά Νέα