Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 15th, 2016

Θέμα παραίτησης θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδόπουλος

38C07D919F10C3A15EFA678430A67BF3

Με παραίτηση απειλεί και πάλι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, σε περίπτωση που υπάρξουν μέτρα που υπερβαίνουν τη συμφωνία του καλοκαιριού, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βημα Fm”, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ΦΠΑ.

«Η άποψή μου ήταν ότι κακώς θα κάνουμε αύξηση του ΦΠΑ, από το 23 στο 24%, όσο και αν ακόμη δεν υπάρχει επίσημη απάντηση της κυβέρνησης, ούτε η κοινοβουλευτική μας ομάδα έχει πάρει θέση. Γιατί όλα αυτά τα ζητήματα, ενός τελικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, θα έρθουν στην κοινοβουλευτική μας ομάδα», δήλωσε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

«Εκεί εγώ θα πω τη διαφωνία μου. Όχι μόνον για αυτό το ζήτημα. Αν όμως έχω την αίσθηση ότι μας ζητούνται μέτρα που να υπερβαίνουν την συμφωνία του καλοκαιριού – και εγώ θυμίζω ότι ήμουν εισηγητής στα μέτρα εφαρμογής της συμφωνίας – και των δημοσιονομικών στόχων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τότε έχω το δίλημμα ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση. Μπορώ όμως να ακολουθήσω το δρόμο της προσωπικής μου παραίτησης», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος, επισήμανε: «Βλέπω ότι τα καθήκοντα του παράλληλου προγράμματός μας πρέπει να αποδειχθούν σε όλους τους τομείς, βλέπω ότι το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ακόμη καθυστερεί, η μεγάλη μεταρρύθμιση στην υγεία, που οφείλουμε να  κάνουμε και να αφορά και το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, πρόκειται να νομοθετήσουμε για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και να βάλουμε και πολλές άλλες διατάξεις που αναβαθμίζουν το σύστημα υγείας, ακόμη καθυστερούν, βέβαια. Λοιπόν, με αυτή την εικόνα, αν οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση και κατορθώσουν να μας περάσουν μέτρα τα οποία να δείχνουν την εικόνα ότι η Ελλάδα καθίσταται μόνιμα αποικία χρέους, εγώ δεν είμαι διαθέσιμος».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo