Η Wall Street διατηρεί τα ρεκόρ της εν αναμονή της ομιλίας του D. Trump

Καταγράφοντας απώλειες αλλά παραμένοντας κοντά στα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν εχθές διαπραγματεύονται οι δείκτες της Wall Street, αναμένοντας την ομιλία του Donald Trump στο Κογκρέσο.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 8 μονάδες ή 0,04% στις 20.830,03 μονάδες, έχοντας σημειώσει χθες το 12ο διαδοχικό ιστορικό κλείσιμο, στο μεγαλύτερο σερί από το 1987. Εάν ο Dow ολοκληρώσει τη σημερινή συνεδρίαση με κέρδη, σημειώνοντας το 13ο διαδοχικό ρεκόρ του, θα «γράψει» ιστορία στην πορεία του που απαριθμεί 121 χρόνια.

Ο S&P 500 σημειώνει επίσης απώλειες 2,8 μονάδων ή 0,12% στις 2.366,73, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει πτώση 21 μονάδων ή 0,36% στις 5.844,27 μονάδες.

Ο S&P είναι σε τροχιά να σημειώσει κέρδη 3,8% για το σύνολο του Φεβρουαρίου, που θα είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από το Μάρτιο του 2016. Ο Dow οδεύει προς μηνιαία κέρδη 4,8%, την καλύτερη απόδοση από το Νοέμβριο, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται κοντά στην τέταρτη διαδοχική μηνιαία, στο +4,2%.

Σημειώνεται πως τα πρόσφατα κέρδη τροφοδότησε το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι πολιτικές του Donald Trump σχετικά με τους φόρους και τους ρυθμιστικούς κανόνες θα επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των εταιρικών κερδών. Ωστόσο, λίγες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά ή το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών είναι γνωστές.

«Το αν οι τρέχουσες τάσεις θα εξακολουθήσουν να υφίστανται ή όχι θα εξαρτηθεί από τη σημερινή του ομιλία», δήλωσε στο marketwatch, ο Kathleen Brooks, διευθυντής έρευνας στο City Index.

Σχετικά Νέα