Η χειρότερη ημέρα από τον Νοέμβριο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε “κόκκινο” έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό το βάρος του αρνητικού κλίματος που επικρατεί εν γένει σήμερα στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τον αντίκτυπο που θα έχει στο κόστος δανεισμού.

Στο στόχαστρο των πιέσεων βρέθηκε ο κλάδος πετρελαίου, στον απόηχο και της πτώσης των τιμών του αργού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,9% στις 396,12 μονάδες, γνωρίζοντας τις χειρότερες επιδόσεις από την 9η Νοεμβρίου. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε “βουτιά” 1,09%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,87% και ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε 0,95% χαμηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 1,35%, ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 1,21% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημείωσε πτώση 0,66%.

Το ευρώ, εν τω μεταξύ, κέρδισε έδαφος, φθάνοντας στο $1,2393, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η στερλίνα, ανακάμπτοντας μετά από τη “διολίσθησή” της κάτω από το $1,40, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν μέρος του ευρύτερου sell-off σήμερα στα ταμπλό, με τον Dow Jones της Wall Street να γνωρίζει απώλειες άνω των 300 μονάδων. Αυτά, την ώρα που οι αποδόσεις του 10ετούς Treasury διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2014.

Στο επιχειρηματικό “μέτωπο”, απώλειες 12% σημείωσε η μετοχή της Leonardo SpA, με την Loomis να χάνει 7,6%, με “φόντο” τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα