Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούν 10th, 2016

Η Συρία απελευθερώνει κρατουμένους υπό τον όρο να καταταγούν στον στρατό της

A FREE SYRIAN ARMY FIGHTER HOLDS HIS RIFLE AS HE STANDS ON A DAMAGED STREET  IN ALEPPO'S KARM AL-JABAL DISTRICTΗ συριακή κυβέρνηση απελευθέρωσε κρατουμένους υπό τον όρο να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις της, δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Ανάς αλ Αμπντά, πρόεδρος της συριακής συμμαχίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση, επικαλούμενος αναφορές από την κεντρική φυλακή Αντρά, που βρίσκεται κοντά στην Δαμασκό.

«Σύμφωνα με αρχικές αναφορές, 100 με 150 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν υπό αυτή την συμφωνία και οδηγήθηκαν κατευθείαν στις πρώτες γραμμές του πολέμου στο Χαλέπι και στο Καμισλί. Όπως πιστεύεται, το καθεστώς τείνει συγκεκριμένα να μεταφέρει τους αποφυλακισμένους στα μέτωπα των συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες λιποταξίας» τόνισε ο αλ Αμπντά.

Παράλληλα, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με τους συμμάχους τους απέκτησαν τον έλεγχο σε στρατηγικής σημασίας οδικούς κόμβους στην επαρχία Ράκα, κατά την τελευταία τους προέλαση προς προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, ανέφερε ο στρατός και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάληψη των οδικών κόμβων που οδηγούν στην πόλη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και την Τάμπκα, μια άλλη πόλη που ελέγχει επίσης η τζιχαντιστική οργάνωση, αποτελεί μέρος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η συριακή κυβέρνηση με την στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εδώ και μία εβδομάδα ενάντια στους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι κυβερνητικές δυνάμεις με τους συμμαχικές τους δυνάμεις βρίσκονται 15 χλμ. από την Τάμπκα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo