Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στα ενεργά μέτωπα

Ενεργοποιημένοι είναι από την πρώτη στιγμή οι μηχανισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων και οι τρεις κλάδοι βρίσκονται στα σημεία όπου χρειάζεται άμεση βοήθεια.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει ενεργοποιημένα δύο αεροσκάφη CL-415, τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις στην Πεντέλη, ενώ ένα CL-215 πραγματοποιεί ρίψεις στο Ζεμένο του Κιάτου Κορινθίας.

Παράλληλα, ένα C-130 μετέφερε, στη 1 το μεσημέρι, 41 πυροσβέστες από την Κύπρο, καθώς και δύο οχήματα-ημιφορτηγά.

Αυτή την ώρα το Πολεμικό Ναυτικό συνδράμει με την φρεγάτα «Έλλη», η οποία βρίσκεται ανοιχτά των ακτών της Ραφήνας, με ενεργοποιημένο το οργανικό ελικόπτερου του πλοίου, τύπου Sikorski, καθώς και τα φουσκωτά σκάφη της φρεγάτας.

Ακόμη στο σημείο βρίσκονται τρία ταχύπλοα σκάφη, ανορθόδοξου πολέμου, τα οποία ανεφοδιάστηκαν το μεσημέρι και βρίσκονται «on call» στην περιοχή, ενώ το Α/Γ «Ικαρία» ολοκλήρωσε την επιχείρησή του.

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, παρέχει πέντε ελικόπτερα τύπου Chinook, εκ των οποίων τα δύο πραγματοποιούν ρίψεις και τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε ετοιμότητα. Επίσης σε ετοιμότητα βρίσκονται 150 κλίνες στη Σχολή Ευελπίδων, όπως και όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αττική.

Συμβούλιο Άμυνας

Συμβούλιο Άμυνας συγκάλεσε στις 8 το πρωί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ νωρίτερα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Φώτη Κουβέλη και τον αρχηγό ΓΕΣ Χρήστο Χριστοδούλου έκαναν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος μετέβη στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου επισκέφτηκε δύο πυροσβέστες και έναν αξιωματικό ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, που νοσηλεύονται μετά τη μάχη που έδωσαν με τις φλόγες.

Σχετικά Νέα