Η Συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας με ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με κοινό δελτίο τύπου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Ενότητα, αναφέρονται στη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες τους, την Παρασκευή 21 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το κοινό δελτίο: «Σε συντροφικό κλίμα συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις. Ειδικότερα για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, για την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του τρίτου Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ,για τις έκτακτες εκλογές και κυρίως για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν τα νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και την ανάγκη συντονισμένης πάλης για την ανατροπή τους.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  παρουσίασε την πρόταση ανοιχτού καλέσματος πολιτικής συνεργασίας των αντικαπιταλιστικών αντιιμπεριαλιστικών, αντι-ΕΕ και ανατρεπτικών δυνάμεων.

Εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιάννης Τόλιος ενημέρωσαν για τους στόχους της πρωτοβουλίας δημιουργίας νέου κόμματος και την προσπάθεια συγκρότησης ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου από συλλογικότητες και πρόσωπα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα».

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίζει τις συναντήσεις και με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, στα πλαίσια του ανοιχτού καλέσματος πολιτικής συνεργασίας, που έχει δημοσιοποιήσει, ενώ μπροστά στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καλεί συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της την Κυριακή 30/08.

πηγη ΕΡΤ

Σχετικά Νέα