Η πρώην γραμματέας Χριστοφοράκου στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens: Δώρα σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα

Αναβίωσαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι σχέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, στα οποία δίνονταν χορηγίες από το 2% του τζίρου της εταιρείας για να παίρνει δουλειές ο γερμανικός κολοσσός στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κ. Τσακάλου, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ, ενώ χορηγία είχε λάβει και η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα σε γνώση της ήταν και το 1.000.000 μάρκα προς τον Θόδωρο Τσουκάτο και το ΠΑΣΟΚ.

Επαναλαμβάνοντας όσα ήδη είχε πει στη βουλή για τα “δώρα” σε πολιτικά πρόσωπα, η κ. Τσακάλου υποστήριξε ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε επαφές με όλα τα “τζάκια” και με πολλά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μάρεβα Γκραμπόβσκι, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά και με τους κ.κ Γείτονα και Μαντέλη.

Η ίδια πάντως διευκρίνισε ότι τα συγκεκριμένα δώρα δεν ήταν μεγάλης αξίας σε σχέση με το 2% που πήγαινε για τις χορηγίες στα κόμματα και συνεπώς δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές.

“Ήταν περισσότερο για την προβολή της εταιρείας. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάποιος δωροδοκήθηκε με ένα ψυγείο και μια κουζίνα”, είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου της έδρας, η μάρτυρας έκανε εκτενή αναφορά στις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη.

“Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά εγώ δεν είχα κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”.

Πάντως σύμφωνα με την κ. Τσακάλου οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν ενέπιπταν στα λεγόμενα “μαύρα ταμεία” καθώς χρεώνονταν με “θέση κόστους”.

enikos.gr

Σχετικά Νέα