Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 1st, 2016

Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

DE08503F9297AEDC3D7F078C873D5B8BΑνακοίνωση για την επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου, αλλά και οι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους από Ελλάδα και εξωτερικό, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Η ΠΟΕΣΥ στην ανακοίνωσή της καταδικάζει την απρόκλητη αστυνομική βία εναντίον πολιτών, που, όπως σημειώνει, διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία τους, απαιτώντας σεβασμό στους λειτουργούς της Ενημέρωσης.

Από την επίθεση των αστυνομικών, η οποία σημειώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, τραυματίστηκαν στο κεφάλι δύο αγωνιζόμενοι, ενώ προσήχθησαν άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, την ώρα που τραβούσε πλάνα από τις συμπλοκές.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ ζητεί για πολλοστή φορά, να σταματήσει η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη καταγραφή των γεγονότων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo