Η οργισμένη απάντηση του πρωθυπουργού στο «game is over» του Ντ. Τουσκ

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που έγινε αμέσως μετά το αδιέξοδο Eurogroup, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «The game is over».Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν οργισμένη «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ. ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι». Του τόνισε ακόμη «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

tsipras-tusc-702x336

 

 

 

Έπειτα, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχει «καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις δυστυχώς των Θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ». Επιπλέον, του επεσήμανε ότι «το κείμενο δε διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα. Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ενοποίηση των ταμείων». Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Σχετικά Νέα