Η οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Κολομβίας στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γ. Κατρούγκαλου

Η Κολομβία ήταν μετά το Μεξικό, ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη Νότια Αμερική, με στόχο την ώθηση των οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της περιοχής.

 

 

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του, ο κ. Κατρούγκαλος είχε πολύωρη συνάντηση με την ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας Πάτι Λοντόνιο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εμπορίου, Εργασίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διοίκησης και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, στη συνάντηση διευρευνήθηκαν δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε όλους τους παραπάνω τομείς ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης στην Ελλάδα της υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας. Αποτυπώνοντας το κλίμα της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τη χαρακτήρισε ουσιαστική.

 

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Οργανισμού ProColombia, αντίστοιχου της Enterprise Greece, με σκοπό τη διερεύνηση αμοιβαία επωφελών διμερών συνεργειών.

 

Το απόγευμα ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε διάλεξη σε εκδήλωση της Διπλωματικής Ακαδημίας της Κολομβίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των ‘Ανδεων, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε σε δείπνο της ελληνικής ομογένειας στην Μπογκοτά.

 

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη χώρα αυτή, πατρίδα του Ελευθερωτή της Νότιας Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ».

 

Επόμενος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στη Νότια Αμερική, είναι η Κούβα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα