Η Μαδρίτη «αδειάζει» τον πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα για τις δηλώσεις του

Βήμα πίσω στην διπλωματική κόντρα με την Ελλάδα φαίνεται πως κάνει η Ισπανία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο των καταγγελιών του ισπανού πρεσβευτή στην Αθήνα δεν καταδίκασε το δημοψήφισμα στην Καταλονία, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που εξέφρασε πλήρη στήριξη στη Μαδρίτη.

Χθες ο ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών δέχτηκε τον έλληνα πρεσβευτή και φέρεται να του είπε ότι η συμπεριφορά του Enrique Viguera ήταν «εντελώς εκτός γραμμής» και «δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του».

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική διπλωματία είχε κατηγορήσει τον κ. Viguera ότι συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται «σε συντονισμό» με τη ΝΔ και τον κατηγόρησε για «απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας».

«Δεν επιθυμούμε να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Ελπίζουμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να μην προκαλέσει βλάβη στις πολύ καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα», προσέθεσε, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, ο ισπανός υφυπουργός κατά τη συνομιλία που είχε με τον έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης Viguera προσήλθε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο είχε κληθεί προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις και φέρεται να εμφανίστηκε απολογητικός. Επέρριψε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη, υποστηρίζοντας ότι δεν απέδωσε ορθά τις δηλώσεις του.

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει από τον ισπανό πρέσβη να ανασκευάσει τις «ατυχείς» δηλώσεις του, κάτι που έως τώρα δεν έχει γίνει

Σχετικά Νέα