Η Ιταλία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για την Ευρώπη σύμφωνα με τον Ρέντσι

76B00A1EA087C6CBE14B9A1C75BF77C2

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στα πλαίσια του οικονομικού φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέττι, στην λίμνη του Κόμο δήλωσε «Η Ιταλία δεν αποτελεί, πλέον, πρόβλημα για την Ευρώπη».

Παράλληλα,ο Ιταλός Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στην πορεία της χώρας του, πρόσθεσε: «είμαστε σαν έναν ποδηλάτη που είχε μείνει πίσω, με σημαντική καθυστέρηση, αλλά κατάφερε να ξαναφτάσει τους υπόλοιπους αθλητές. Βέβαια, δεν μας αρκεί, δεν μπορούμε να θεωρηθούμε ικανοποιημένοι, διότι οι ποδηλάτες αυτοί, προχωρούν με χαμηλή ταχύτητα».

Σύμφωνα επίσης με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρέντσι τόνισε, ότι «μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνησή του ενέκρινε την μεταρρύθμιση του εργασιακού, ενώ η Γερμανία, για τις ίδιες αλλαγές, χρειάστηκε τρία χρόνια»ενώ παραδέχθηκε,  ότι «επαναδημιουργήθηκε μόνο το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας που χάθηκε με την κρίση, αλλά το ότι οι προσλήψεις έγιναν στην Κάτω Ιταλία μας δείχνει ότι είμαστε σε σωστό δρόμο».

Τέλος,όσον αφορά  το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του θα είναι η μόνη που θα μπορεί να παρουσιαστεί στην επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο, χωρίς να έχει αλλάξει θέση επί του όλου θέματος. Δίοτι «το μεταναστευτικό είναι μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία, για την Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να αποδείξει τις κοινές προθέσεις και επιδιώξεις της»κατέληξε.

Σχετικά Νέα