Η ιστοσελίδα IMDB μηνύει την Καλιφόρνια

1094873_imdbΕκπρόσωπος του IMDB, το οποίο ανήκει στην Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο συγκεκριμένος νόμος παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,πολλοί ηθοποιοί έχουν αναφέρει περιπτώσεις διακρίσεων, στους κύκλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, λόγω της ηλικίας τους. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ηθοποιοί όπως η Έλεν Μίρεν, έχουν δηλώσει ότι συχνά «αγνοούνται» καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία.

Το IMDB υποστηρίζει ότι ο νόμος αυτός είναι άδικος καθώς φαίνεται ότι ψηφίστηκε με σκοπό να εφαρμοστεί αποκλειστικά και μόνο στην ιστοσελίδα.

Εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του IMDB δήλωσε πως «η ιστοσελίδα συμμερίζεται τον στόχο της πρόληψης των διακρίσεων λόγω ηλικίας, ωστόσο ο νόμος AB 1687 είναι αντισυνταγματικός και δεν συμμερίζεται αυτόν τον στόχο».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα στην Καλιφόρνια υποστήριξε ότι «ενώ οι πληροφορίες μεγάλων χολιγουντιανών σταρ είναι διαθέσιμες από άλλες διαδικτυακές πηγές, ο νόμος αυτός έχει στόχο να προστατεύσει λιγότερο διάσημους ηθοποιούς οι οποίοι ανταγωνίζονται για μικρότερους ρόλους.

Σχετικά Νέα