Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων από την Κορέα

Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης ξένων επενδύσεων
Πρόσκληση στους Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα του Ελληνο-Κορεατικού επιχειρηματικού συνεδρίου 2015, που λαμβάνει χώρα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα. assets_LARGE_t_420_54571132
Απευθυνόμενος σε Κορεάτες επιχειρηματίες ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης ξένων επενδύσεων.
Η ναυτιλία, όπως τόνισε ο κ. υφυπουργός, αποτελεί προνομιακό πεδίο συνεργασίας.
Ενδεικτικό της δυναμικής του κλάδου είναι το γεγονός, ότι το 25% των συνολικών παραγγελιών για την ναυπήγηση νέων πλοίων στην Κορέα αφορά παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών.
Πέραν της ναυτιλίας, ο κ. Μάρδας εστίασε και στους τομείς των υποδομών στη χώρα μας (λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες κ.λπ.), που όπως τονίστηκε είναι δομές στις οποίες οι Κορεάτες μπορεί να επενδύσουν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον τουρισμό, με τον κ. υφυπουργό να σημειώνει, ότι στο μέτωπο αυτό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για περεταίρω ενίσχυση της συνεργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο 50.000 ήταν οι Κορεάτες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα πέρυσι, καθώς αγκάθι για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας είναι η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεση προς την Αθήνα.
Βέβαια, χαιρετίστηκε το γεγονός, ότι για πρώτη φορά πέρυσι υπήρξε απευθείας πτήση τσάρτερ από Σεούλ προς την Αθήνα.
Σε, ό,τι αφορά τις εξαγωγές των Κορεατών προς την Ελλάδα, υπογραμμίστηκε, ότι αυτές ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές της χώρας μας προς την Κορέα κινούνται ανοδικά.

Σχετικά Νέα