Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Φεβ 19th, 2016

Η δικαιοσύνη αποφυλακίζει τον Ρουπακιά-Γιατί;Γιατί έτσι…

tj

 

 

Tyler Joker

 

 

 


Αποφυλακίζεται στις 18 Μάρτη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα,  Γιώργος Ρουπακιάς. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αιτιολογεί αυτή την απόφαση του γιατί, λέει, ο χρυσαυγίτης εγκληματίας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, που καθορίζει ο νόμος.

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην υπόθεση του Κορκονέα.

Όμως στην περίπτωση του αναρχικού Κώστα Σακκά, η δικαιοσύνη ήταν κυριολεκτικά τυφλή και δεν ήθελε να δει αυτό που για τους παραπάνω θεωρείται «νόμιμο δικαίωμα».Για να αποφυλακιστεί, καθώς είχε συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, έβαλε σε κίνδυνο την ζωή του πραγματοποιώντας σκληρή απεργία πείνας για 36 μέρες.

Ρουπακιάς:Χρυσαυγίτης-Αποδεδειγμένα δολοφόνος

Κορκονέας:Αστυνομικός-Αποδεδειγμένα δολοφόνος

Σακκάς:Αναρχικός-Αναπόδεικτες κατηγορίες


Ανακοίνωση  για την αποφυλάκιση Ρουπακιά -Από τους δικηγόρους των Αιγύπτιων Ψαράδων που σακάτεψαν οι Χρυσαυγίτες

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

«Η συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά, πριν την έκδοση απόφασης για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17-18/9/2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αποτελεί μια συνολική αποτυχία των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών, η οποία υποσκάπτει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας στο δικαιϊκό σύστημα και εκθέτει διεθνώς την ελληνική έννομη τάξη.

Η αργοπορία των κρατικών μηχανισμών να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και να τιμωρήσουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκληματικών της ενεργειών υπήρξε σκανδαλώδης. Εξαιτίας αυτής της κρατικής αδράνειας, θρηνούμε σήμερα θύματα της ναζιστικής βίας, με πρώτους τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.

Αλλά και μετά την καθυστερημένη εκκίνηση της ποινικής δίωξης τον Σεπτέμβρη του 2013, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές αλλά και οι πολιτικοί ιθύνοντες επέδειξαν αργά αντανακλαστικά: θυμίζουμε εδώ ενδεικτικά την από 16/4/2014 επιστολή των δύο εφετών ανακριτριών, κκ. Κλάπα και Δημητροπούλου, προς τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην οποία διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη καθυστέρηση απόφασης της Βουλής επί του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ακόμα τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης αλλά και της δικαστικής ιεραρχίας, οι οποίες: α. με την επιλογή της αίθουσας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για τη διεξαγωγή της δίκης και β. με την απόρριψη πλήθους αιτημάτων που απηύθυνε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κα Μαρία Λεπενιώτη (αλλαγή αίθουσας, αποκλειστική απασχόληση έδρας στην επίμαχη υπόθεση, κλπ), υπονομεύουν την ταχεία διεξαγωγή της δίκης που λαμβάνει χώρα από τις 20 Απριλίου 2015.

Τα θύματα της ρατσιστικής και φασιστικής βίας συνεχίζουν να ζητάνε την απόδοση δικαιοσύνης. Και αυτή δεν πρόκειται να έρθει παρά μόνο όταν ο δράστης των δικαζόμενων εγκλημάτων, που είναι η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή στο σύνολό της, καταδικαστεί όπως κατηγορείται».

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, Τάκης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo