Η διαπραγμάτευση είναι εκβιαστική από πλευράς των δανειστών

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Φίλη  στην πρωινή εκπομπή του Mega, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η διαπραγμάτευση είναι εκβιαστική από πλευράς των δανειστών.

282022AB6B6EFB748C841FE75A8CA7CE

 

 

 

 

Μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν Φίλης. είπε: «Είναι μια – θα έλεγα και το εννοώ τώρα – τελική φάση. Ή θα υπάρχει συμφωνία ή δεν θα υπάρχει σήμερα. Το λένε και οι απ’ έξω, η αξίωση να επαναφέρουν εξοντωτικά μέτρα δείχνει ότι κορυφώνονται εκβιασμοί και πιέσεις σε βάρος της Ελλάδας».

Επιπλέον,είπε «και μόνο η δημοσιοποίηση μέτρων υπό μορφή τελεσιγράφων αποδεικνύει ότι η διαπραγμάτευση είναι εκβιαστική. Η σκληρή χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε τέτοια ζητήματα και εννοεί ότι οποιαδήποτε συζήτηση δεν μπορεί να περιλαμβάνει κατεδάφιση όσων κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στη χώρα μας και την βύθιση της χώρας σε περαιτέρω ύφεση και κρίση».

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το θέμα της κατάργησης της έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, τονίζοντας πως «έχουμε κάνει προτάσεις ισοδυνάμων στο θέμα αυτό», ενώ για την εστίαση και την επιμονή των δανειστών για ΦΠΑ 23% είπε πως αναγνωρίζει «πόσο λεπτό» θέμα είναι. «Μιλάμε για μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, που συμμετέχουν πολλοί νέοι, εμπλέκεται και ο τουρισμός».

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση αντιπαραβάλει το θέμα του χρέους και της χρηματοδότησης και πως «καμιά συζήτηση δεν μπορεί να προχωρήσει αν σε αυτά τα επίμαχα σημεία οι δανειστές δεν απαντήσουν τι λένε».

Σχετικά Νέα