Η αμύθητη περιουσία του Ντ.Τράμπ

ecfrΟ Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε με μια ανακοίνωσή του πως η περιουσία του υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό υπερδιπλάσιο αυτού που αναφέρεται σε ανεξάρτητες εκτιμήσεις.

Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC) την προσωπική δήλωσή του για την οικονομική του κατάσταση, ένα έγγραφο που οι υποψήφιοι σε ομοσπονδιακές εκλογές οφείλουν να συμπληρώνουν και στο οποίο απαριθμούν τις εταιρείες στις οποίες μετέχουν ή έχουν συμφέροντα, καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία τους και τα χρέη τους.

«Κατέθεσα την προσωπική οικονομική δήλωσή μου (PFD) και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της FEC», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ζητήσει να παραταθεί η προθεσμία υποβολής της, αντίθετα από τον Μπέρνι Σάντερς.

«Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν επιχειρηματία και στους ανόητους και λάτρεις του μπλα-μπλα πολιτικούς». Το περασμένο Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποβάλει μια δήλωση στην οποία απαριθμούσε πάνω από 500 εταιρείες και το 2014 είχε δηλώσει έσοδα 362 εκατ. δολαρίων.

Αυτήν την φορά δήλωσε εισοδήματα ύψους 557 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι αυτό το ποσό καλύπτει την περίοδο 2015.
Το έγγραφο, το οποίο προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό, έχει έκταση 104 σελίδων.

«Η καθαρή περιουσία του Τραμπ αυξήθηκε μετά την τελευταία του δήλωση που υπέβαλε τον Ιούλιο του 2015. Έως σήμερα, η καθαρή περιουσία του Τραμπ ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια» έγραψε η ομάδα του σε ένα δελτίο Τύπου.

Αυτό το έγγραφο δεν είναι η δήλωση εισοδήματος που οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές δημοσιοποιούν με δική τους βούληση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα δηλώσεις εισοδήματος έως ότου να τερματιστούν οι φορολογικοί έλεγχοι σε βάρος του και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων από τους Δημοκρατικούς αλλά και από προσωπικότητες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κάτι θέλει να κρύψει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού Forbes που δημοσιεύθηκαν χθες, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ ανέρχεται στο ποσό των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά τους ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα την δήλωση για την οικονομική τους κατάσταση, στην οποία αποκαλύπτεται ότι από κοινού ο πρώην πρόεδρος με την σύζυγό του έχουν συγκεντρώσει 6,75 εκατομμύρια δολάρια από διαλέξεις για τις οποίες αμείβονται, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Νέα