Ηράκλειο Κρήτης: Ομοφοβική επίθεση και ληστεία

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (11/05). Το μικρό όνομα του ατόμου που δέχτηκε την επίθεση είναι Ιωάννης κι έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Οι δράστες συνελήφθησαν και πέρασαν από τη διαδικασία του αυτοφώρου.

H ομάδα ατόμων επιτέθηηκε στον νεαρό άνδρα σωματικά, λεκτικά και σεξουαλικά ενώ στο τέλος έκλεψαν το πορτοφόλι και το κινητό του. Ο Ιωάννης, φέρει σημάδια από τα χτυπήματα σ’ όλο το σώμα του, ενώ έχει υποστεί σοβαρό αιμάτωμα στο μάτι του, που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Επώνυμη καταγγελία έγινε στο lesbian.gr, όπου αναφέρεται αναλυτικά στο περιστατικό: «Τον έσυραν από τα μαλλιά, τον χτύπησαν σ’ όλο το σώμα με μπουνιές και κλωτσιές, του έκοψαν τα μαλλιά με μαχαίρι, καθώς τα είχε πιάσει κότσο και του ζήτησαν επίμονα να τους κάνει στοματικό σεξ, ενώ τον έβριζαν με ομοφοβικές εκφράσεις.»

Ο ίδιος κάνει έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν έχει τηλέφωνο επικοινωνίας ούτε χρήματα για να πληρώσει τον γιατρό για την επέμβαση. Μπορείτε να τον αναζητήσετε στο τηλέφωνο της Πρόνοιας Ηρακλείου: 2813409530.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο διευθυντής του Τμήματος Επιδομάτων της Πρόνοιας του Ηρακλείου, Αντώνης Πασπαλιάρης, επιβεβαιώνει πως ο νεαρός έφτασε στην υπηρεσία εμφανώς χτυπημένος στο μάτι, ζητώντας να κάνει χρήση του τηλεφώνου. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, δεν υπεβλήθη επίσημα καταγγελία στην Πρόνοια: «Ο νεαρός, ο οποίος είναι δικαιούχος επιδομάτων της υπηρεσίας μας, δεν έκανε κάποια επίσημη καταγγελία, την οποία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε αρμοδίως στον εισαγγελέα. Ζήτησε μόνο να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο, κάτι που φυσικά του επετράπη» αναφέρει ο κ. Πασπαλιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός πήγε κατόπιν στο νοσοκομείο, όπου του είπαν ότι πρέπει να κάνει επέμβαση στο μάτι για το αιμάτωμα που έχει δημιουργηθεί από το χτύπημα αλλά θα πρέπει να μπει σε λίστα αναμονής, ενώ απευθυνόμενος σε ιδιώτη γιατρό τού ζήτησε 40 ευρώ για να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Ο ίδιος κάνει έκκληση για βοήθεια. Είναι κομμωτής στο επάγγελμα αλλά ανασφάλιστος και σημειώνει ότι με το μάτι του σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να εργαστεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα