ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Τραμπ εναντίον των αδερφών Κόουκ, βασικών οικονομικών ενισχυτών των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα σήμερα στους αδελφούς Κόουκ, δύο πάμπλουτους βιομηχάνους που ενισχύουν με σημαντικά οικονομικά ποσά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι οποίοι, εντούτοις, κρατούν επικριτική στάση απέναντί στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο τελευταίος τους χαρακτήρισε «οπαδούς της παγκοσμιοποίησης», προσθέτοντας ότι η περίπτωση τους αποτελεί «ανέκδοτο». «Το δίκτυό τους είναι πολύ υπερτιμημένο, τους έχω νικήσει σε κάθε ευκαιρία», έγραψε ο Τραμπ το πρωί στο Twitter.

«Οι Αδελφοί Κόουκ, οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, που έχουν γίνει ανέκδοτο στους πραγματικούς ρεπουμπλικανικούς κύκλους, είναι αντίθετοι στα ισχυρά σύνορα και στο ισχυρό εμπόριο. Ουδέποτε επεδίωξα την υποστήριξή τους επειδή δεν χρειάζομαι τα χρήματά τους ούτε κακές ιδέες», προσέθεσε, κατηγορώντας τους δύο αδελφούς, τον Τσαρλς και τον Ντέιβιντ Κόουκ, ότι θέλουν να προστατεύσουν μόνο τα συμφέροντά τους και να εμποδίσουν τη φορολόγηση των δραστηριοτήτων τους που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό.

Η επίθεση εναντίον των αδελφών Κόουκ έρχεται την ώρα που το κόμμα υπολογίζει στις πολύ γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις τους για να υποστηρίξει υποψηφίους του σε όλη τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, προσπαθώντας να διατηρήσει πάση θυσία την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Η οργή του ενοίκου του Λευκού Οίκου ενδέχεται να οφείλεται στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δυσαρέσκεια των αδελφών Κόουκ για την πολιτική του προέδρου, κυρίως στους τομείς του εμπορίου και της μετανάστευσης, αφού είχαν προηγουμένως υποστηρίξει τη μαζική μείωση φόρων που είχε ψηφιστεί στην αρχή της προεδρίας Τραμπ, καθώς και τους διορισμούς δικαστών που πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα