ΗΠΑ: Στους 87 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά Camp Fire, την πιο φονική στην ιστορία της Καλιφόρνιας αυξήθηκε σε 87 νεκρούς μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων πτωμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 475 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι.

Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας (Cal Fire) διευκρίνισαν ότι η δασική φωτιά που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο κατά 98%.

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαλιμπού, στη νότια Καλιφόρνια.

Στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, η πυρκαγιά Camp Fire κατέστρεψε έκταση σχεδόν 620.000 στρεμμάτων και περισσότερα από 13.500 σπίτια.

Οι βροχές που έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς αλλά δυσχέραναν το έργο των συνεργείων διάσωσης για τον εντοπισμό νεκρών από τις φωτιές.

Μειώθηκε ο αριθμός των αγνοούμενων

Ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται ακόμη, μετά την καταστροφή από την μεγάλη φωτιά της ορεινής πόλης Πάρανταϊς στα βόρεια της Καλιφόρνιας, αναθεωρήθηκε σήμερα προς τα κάτω, στους 249 αγνοούμενους, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη στην Κομητεία Μπουτ.

Ο αριθμός των αγνοουμένων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, καθώς υπήρξαν προηγούμενες εκτιμήσεις για 475 αγνοούμενους, ενώ πολλοί από αυτούς που θεωρούνταν αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σε καταφύγια, σε ξενοδοχεία ή φιλοξενήθηκαν από φίλους τους, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους.

Επίσης, πολλοί από τους φερόμενους ως αγνοούμενους, δεν γνώριζαν ότι το όνομά τους είχε συμπεριληφθεί στην σχετική λίστα.

Σχετικά Νέα