ΗΠΑ: Αναβολή 90 ημερών στην εκδίκαση της αγωγής της Στόρμι Ντάνιελς εναντίον του δικηγόρου του Τραμπ

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής συμφώνησε χθες να αναβάλει για 90 ημέρες την εκδίκαση της αγωγής που έχει ασκήσει η πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς εναντίον του δικηγόρου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν.

Ο δικαστής του Λος Άντζελες, ο Τζέιμς Οτέρο τόνισε ότι τα συνταγματικά δικαιώματα του Κόεν μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο αν η εκδίκαση της αγωγής συνεχιστεί ενώ αυτός τελεί υπό ποινική έρευνα.

Ο Κόεν είχε επικελαστεί το δικαίωμά του να μην αυτοενοχοποιηθεί, αναφερόμενος στην Πέμπτη τροπολογία, που επιτρέπει στους πολίτες να μην καταθέτουν, έπειτα από την έφοδο που έκαναν πράκτορες του FBI στην κατοικία του, στο γραφείο του, και σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο Κόεν έχει παραδεχτεί ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια στην Ντάνιελς, το πραγματικό ονοματεπώνυμο της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ για να μην μιλήσει για την υποτιθέμενη ερωτική σχέση της με τον Τραμπ το 2006.

Ο Κόεν υποστηρίζει ότι τα χρήματα προέρχονταν από δικούς του πόρους και ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν γνώριζε τη συναλλαγή, ενώ αρνείται και κάθε σχέση με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα