Ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις ακινήτων και καταθέσεις πινακίδων

aca2b0e812356a744ee8fb09185f79b2_L

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζεται το εγχείρημα, μιλώντας στο euro2day.gr έκανε γνωστό ότι το επόμενο έτος θα δημιουργηθεί μια ειδική φόρμα στο taxis στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συμβολαιογράφοι.

Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου που διεκπεραιώνουν, θα μπαίνουν στο σύστημα, θα καταχωρούν τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των αντισυμβαλλόμενων, η εφορία μέσω taxis θα προσδιορίζει τον φόρο, θα εκτυπώνεται η γνωστή Ταυτότητα Οφειλής και θα πληρώνεται ο φόρος στην τράπεζα. Ολα αυτά χωρίς να χρειάζεται ούτε ο συμβολαιογράφος, ούτε ο φορολογούμενος να επισκεφθούν τη ΔΟΥ.

Τα τμήματα Κεφαλαίου των ΔΟΥ θα είναι από τα πρώτα που θα κλείσουν τις πόρτες για τους φορολογούμενους, ώστε οι εφοριακοί «να ασχοληθούν με τις υποθέσεις ελέγχων που έχουν στα ντουλάπια τους», όπως λέει σχηματικά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Αντίστοιχες κινήσεις σχεδιάζονται και για τις καταθέσεις πινακίδων. Στο εξωτερικό, υπάρχουν ειδικές θυρίδες στις οποίες οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τοποθετούν τις πινακίδες τους και η διαδικασία ολοκληρώνεται επίσης ηλεκτρονικά.

Σχετικά Νέα