Ζημιά για το δημόσιο, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, σε έργα της ΕΥΑΘ

Ζημιά, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, σε έργα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), για την περίοδο 2007-2010, διαπίστωσαν οι εισαγγελικές αρχές, κατόπιν ελέγχου που διενέργησαν.

Το πόρισμα φέρεται να περιλαμβάνει σωρεία παρατυπιών και αυθαίρετων διαδικασιών σε έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, περιγράφονται απευθείας αναθέσεις έργων με κατατμήσεις -προκειμένου να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο-, έργα που πληρώθηκαν εις διπλούν, όπως επίσης έργα – φαντάσματα, τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν.

Στο κάδρο της έρευνας, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, βρέθηκαν συνολικά έξι πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία προϊστάμενοι διευθύνσεων της ΕΥΑΘ ΕΥΑΠΣ-0,82% και μηχανικοί.

Τα παραπάνω στοιχεία έφτασαν στο γραφείο του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος, αφού τα μελέτησε, ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό, οι διώξεις συνδέονται με τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.

 

πηγή    ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα