Ζαχαριάδης: Η Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΙΝ. ΑΛ. στον Άρειο Πάγο αποτελεί παρέμβαση σε ζητήματα δικαιοσύνης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με την συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΙΝ. ΑΛ.   με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , θέτοντας  ζήτημα για τη μη διερεύνηση ευθυνών του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας για την περίπτωση του συστήματος C4I, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι «αν αυτή δεν είναι μια ευθεία παρέμβαση στον ρόλο και την εμπιστοσύνη που έχουμε στην δικαιοσύνη, ποιο θα ήταν το παράδειγμα το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση στα ζητήματα της δικαιοσύνης ;  Έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστικούς λειτουργούς ή δεν έχουν ; Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το ποιος τον προτείνει, είναι ο Πρόεδρος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων και ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας καλός Πρόεδρος και δεν πρέπει με αυτό τον τρόπο να τον βάζουμε σε αυτή  την πολιτική αντιπαράθεση. Ας βρουν άλλους τρόπους να εκδηλώσουν τη νευρικότητά τους».

Όσον αφορά την κατάθεση του προϋπολογισμού και τις κατηγορίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για κρυφή φορολογία, μείωση της ανάπτυξης και προεκλογική παροχολογία ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι «η ΝΔ κάνει μία διπλή κριτική, η μία είναι ότι κάνουμε τέταρτο Μνημόνιο και η δεύτερη είναι ότι κάνουμε παροχές. Πάντως, από το 2010 έως και το 2018 που τελειώσαμε με το μνημόνιο, μιλάγαμε για αιματηρές περικοπές, για γιγαντιαίες δυσκολίες , για τεράστιο κοινωνικό πόνο και πίεση. Αυτό που λέει η ΝΔ για τέταρτο μνημόνιο είναι η μη περικοπή των συντάξεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών , η αύξηση του κατώτερου μισθού, το χαμήλωμα του ΕΝΦΙΑ , την σταδιακή αποφορολόγηση εκεί που όντως υπήρξαν υψηλοί φορολογικοί συντελεστές;»  αναρωτήθηκε και πρόσθεσε με νόημα  ότι «εμείς επιλέγουμε  να δώσουμε τα χρήματα σε κόσμο για να μπορέσει να ζήσει».

Ερωτηθείς αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία με την Εκκλησία ο Δ/ντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η «βούληση της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τα όρια συναίνεσης , συνεννόησης και συνδιαμόρφωσης. Αν θέλαμε να κινηθούμε μονομερώς ούτε διάλογο θα είχαμε ξεκινήσει , ούτε διαβούλευση , ούτε κοινό ανακοινωθέν. Η λογική μας είναι επ’ αμοιβαία οφέλη χωρίς νικητές και ηττημένους για να εκσυγχρονίσουμε την σχέση» .

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικά Νέα