Ζαχαριάδης: Δεν έχει εκλεγεί ο κ. Στουρνάρας, τον όρισε ο Αν. Σαμαράς (βίντεο)

«Διεκδικήσαμε μία βαθύτερη παρέμβαση για το χρέος ώστε να μην συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό δεν το πετύχαμε αλλά πετύχαμε τη συμφωνία που πετύχαμε και τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού.» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Δεν μπορείτε να μου κάνετε κριτική για κάτι που δεν ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

 

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «δεν μπορεί να συγκριθεί μια καλή απόφαση με μια απόφαση που δεν πήραν ποτέ οι προηγούμενοι και όταν ήταν κοντά στο να την πάρουν δήλωναν ότι «το χρέος είναι βιώσιμο». Άρα τι θα έπαιρναν;»

Διακριτοί οι ρόλοι κεντρικού τραπεζίτη – κυβέρνησης

«Είναι διακριτοί οι ρόλοι κεντρικού τραπεζίτη και κυβέρνησης» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  στον ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση για τη «γραμμή Στουρνάρα» και τις διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που χαράσσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αν γίνει το αντίθετο προκύπτει μείζον θέμα δημοκρατίας. Είναι διακριτοί είναι οι ρόλοι των θεσμικών και των πολιτικών παραγόντων».

«Μία σειρά από εκτιμήσεις τεχνοκρατικού χαρακτήρα, που έχουν και πολιτικές απολήξεις υπάρχουν λάθος αποτιμήσεις. Δεν έχουμε καμία διάθεση αν ο κεντρικός τραπεζίτης λειτουργήσει σαν τους υπόλοιπους ομολόγους του να έχουμε καμία σύγκρουση και αντίθεση», σημείωσε.

«Δεν έχει εκλεγεί ο κεντρικός τραπεζίτης, τον όρισε ο τότε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Την επόμενη φορά θα ορίσουμε εμείς τον κεντρικό τραπεζίτη», είπε στη συνέχεια. «Έχετε δει σε άλλη χώρα να κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης αντίθεση με την κυβέρνηση; Θα λειτουργήσουμε ποτέ ως φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα;» αναρωτήθηκε τέλος ο κ. Ζαχαριάδης.

avgi.gr

Σχετικά Νέα