Ε. Μπροκ: Εφικτός ο συνασπισμός δύο φιλοευρωπαϊκών κομμάτων

Ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Έλμαρ Μπροκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το κόμμα του έλαβε για τέταρτη φορά την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και με την προοπτική συνασπισμού με φιλοευρωπαϊκά, δημοκρατικά κόμματα μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Φαίη Καραβίτη.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, από το αρχηγείο του CDU, ο κ. Μπροκ δεν έκρυψε ότι τα ποσοστά του κόμματός του δεν τον ικανοποιούν απόλυτα, αλλά, όπως διευκρίνισε: “Είμαστε ευχαριστημένοι που η CDU για τέταρτη συνεχόμενη φορά έλαβε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και μάλιστα με καθαρή διαφορά, 13 μονάδες από τον επόμενο και για το γεγονός ότι φαίνεται εφικτός ένας κυβερνητικός συνασπισμός με δύο κόμματα τα οποία είναι φιλοευρωπαϊκά, δημοκρατικά και κόμματα του κέντρου.

Αυτός ο συνασπισμός θα είχε μια ευρεία πλειοψηφία”. Για αυτό, τόνισε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης, υπάρχουν οι προϋποθέσεις η Γερμανία τα επόμενα τέσσερα χρόνια να συνεχίσει την σταθερή ευρωπαϊκή της πορεία.

Σε ό,τι αφορά το αν οι εταίροι της Γερμανίας θα πρέπει σήμερα να ανησυχούν, ο κ. Μπροκ δήλωσε: “Το εξωτερικό δεν θα έπρεπε να ανησυχεί. Οι περισσότεροι θα έπρεπε να δουν πρώτα στο σπίτι τους, ποια κόμματα εκλέγονται εκεί”, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση αν τα σημερινά αποτελέσματα θα οδηγήσουν την επόμενη κυβέρνηση σε πιο συντηρητική πολιτική, σημείωσε ότι εφόσον σε αυτήν την κυβέρνηση συμμετέχουν οι Πράσινοι δεν βλέπει πώς αυτή θα είναι πιο συντηρητική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα