Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούν 11th, 2016

«Εφαρμόστε τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ» λέει η Μέρκελ στη Μόσχα

German Chancellor Angela Merkel addresses guests during a conference on citizen dialogue in Berlin, Germany, April 13, 2015.       AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL        (Photo credit should read JOHN MACDOUGALL/AFP/Getty Images)

(AFP/Getty Images)

Εφαρμόστε τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ, είναι το μήνυμα που επανέλαβε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη Μόσχα, αναφέροντας πως αυτό είναι το “κλειδί” ώστε να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της από την ΕΕ.

Οι κυρώσεις αυτές δεν είναι αυτοσκοπός, πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας. Εξέφρασε δε την άποψη πως μακροπρόθεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία ενός κοινού οικονομικού χώρου με τη Μόσχα, που θα εκτείνεται από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ως τη Λισαβόνα.

“Πρέπει σταδιακά να κινηθούμε προς αυτόν τον στόχο”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εκδήλωσης.

Η Μέρκελ ταξιδεύει σήμερα στο Πεκίνο για ένατη φορά αφότου ανέλαβε καγκελάριος, εν μέσω των πιέσεων από τον βιομηχανικό κλάδο και από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αντιμετωπίσει με πιο δυναμικό τρόπο την κινεζική κυβέρνηση.

Θα συνοδεύεται από έξι υπουργούς της και μια μεγάλη αντιπροσωπεία στελεχών κολοσσών της γερμανικής βιομηχανίας, ανάμεσά τους διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών όπως οι Volkswagen, BMW, Siemens, ThyssenKrupp, Lufthansa και Airbus.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo