Ευ.Τσακαλώτος: Διαπραγματευόμαστε σκληρά και είναι δυνατόν να υπάρξει πολιτική συμφωνία

«Η διαπραγματευτική ομάδα δεν έχει λεύκη επιταγή. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Εμείς ποτέ δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή. Διαπραγματευόμαστε σκληρά», είπε ο υπουργός Οικονομικών και εξήγησε ότι υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις.Ο Ευ. Τσακλώτος άσκησε δριμεία κριτική στο ΔΝΤ, δηλώνοντας ότι ο Πολ Τόμσεν δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα για τα πλεονάσματα, αλλά τα χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να κάνει η Ελλάδα κι άλλες μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συνταξιοδοτικό.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτό που λέει ο Τόμσεν, ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι είναι το ίδιο εύποροι με τους Έλληνες, είναι να γελάει κανείς. Τον κάλεσα να έρθει να δει πώς ζουν οι δικοί μας και μετά να πάμε μαζί και στη Γερμανία».

Για το διά ταύτα της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσακαλώτος είπε πως, εάν υπάρχει λίγη καλή βούληση, μπορεί να υπάρξει πολιτική συμφωνία.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος απέκρουσε τις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση, λέγοντας προς τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει κανείς, είτε στους θεσμούς είτε σε κράτος-μέλος, που να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Σχετικά Νέα