Ευ. Βενιζέλος: Έναρξη προεκλογικής περιόδου χωρίς όρους και όρια

Την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη, καθώς και το μήνυμα που αυτό περιέχει, εκφράζοντας την ελπίδα να έχουν καταλάβει όλοι τι ειπώθηκε σήμερα.

Κανένας απλοϊκός συμβολισμός δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, τονίζει ο πρώην υπουργός.

Με ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει, πως «Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης».

Επίσης τονίζει ότι στην Ιθάκη «δεν κηρύχθηκε η επικοινωνιακή λήξη του τρίτου μνημονίου, αλλά η έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου που για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι μια περίοδος χωρίς όρους και όρια».

Αναφέρει επίσης ότι «Ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν  της μυθολογίας. Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας επανερχόμενος στις απλουστεύσεις και τα στερεότυπα της αρχικής και αρχαϊκής ρητορικής του 2010-2015. Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης».

Τέλος, καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «Όποιοι  νιώθουν  ευθύνη για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ομαλή πορεία της οικονομίας ελπίζω να κατάλαβαν τι πραγματικά ειπώθηκε σήμερα».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σχετικά Νέα